úterý 23. dubna 2019

Velikonoční výletování Jižní Moravou 4/2019

Letošní velikonoční svátky jsme se opět rozhodli trávit s rodinou na chalupě v Radějově.

Stihli jsme oslavit bratrovy a neteře narozeniny a užít si sluníčka. Celý prodloužený víkend nás hřálo sluníčko.

V něděli jsme se rozhodli vydat na celodenní výlet. Poprvé zkoušíme jet za dětmi na koloběžkách (Kostka twenty). Holky mají už větší kola, mladší 20 palcové (Merida matts j20 10kg) a starší 24 palcové (Core nipper 11kg). Popojíždíme do Veselí nad Moravou, abychom viděli ještě neznámá místa a jedeme směr Uherské Hradiště. Parkujeme u vlakového nádraží a vydáváme se na Bartolomějské náměstí, ze kterého vede vybraná cyklostezka. Jeli jsme po čísle 4 Strážnická. Cesta vedla mezi domky, poté přes pole až do Uherského Ostrohu. Tam jsme narazili na dětské hřiště a tak si holky daly pauzu, pohrály si a jeli jsme dál. Cesta vedla převážně přes pole nebo zástavbou.

Byl už čas oběda, tak jsme přemýšleli, kde se najíme. Blížila se Ostrožská Nová Ves a já si vzpomněla, že v této vesnici je mnou předvybraný kemp na dovolenou "někdy"- Slovácký dvůr a tak jsme jeli vyzkoušet kvality místní restaurace. Opravdu nás překvapil jídelní lístek, kde ceny převyšovaly naše pražské standardy, ale hlad je hlad. Objednáváme dětské řízky (cca 90Kč) dětem a pro nás toho v bezmasé variantě moc nebylo. Květák za 150Kč si dal manžel, já chtěla zkusit řepu a kozí sýr, toto jediné nebylo, hm škoda. Dávám si zeleninový salát, za 70Kč nečekám zázraky. Čekáme nekonečnou hodinu na jídlo (je už 14h), načež se manžel naštve a jde zrušit objednávku. Ta je najednou ihned nachystaná a přijde zdarma, jako omluva za čekání. Hladoví přijímáme nabídku, salát jsou 3 listy, spousta cibule a pár plátečků papriky, akorát spíš jako příloha k hlavnímu jídlu. Ostatní jídlo chuťově dobré. Méně hladoví opouštíme restauraci a jdeme omrknout kemp. Úžasné hřiště ihned spraví náladu dětem, my jsme rádi, že děti jsou rády. A jelikož jsme ušetřili za oběd, jedeme na zmrzlinu.


Opouštíme kemp a domluva zní, že narazíme na kavárnu, dáme zmrzku a jedeme zpět. Cca po kilometru narazíme na lázeňskou kavárnu (Novoveské lázně), kde jak jsme slíbili stavíme. Dáváme si kávu a zákusek na dojedení, V. pohár se zmrzkou a horkýma malinama a R. dvakrát po kopečku citrónové zmrzliny. Máme úžasného pana čísníka, který je moc milý a rychlý! Holky jestě prubnou spíš miminkovské hřišťátko a jedeme zpět směr Veselí.


Cestou zpět ještě stavíme na hřišti "Za hájkem" ve Veselí, které jsem potkala cestou tam a schválně byla zticha. Děti se vyblbnou a můžeme razit k autu. Už je to jen kousek.

Endomondo mi naměřilo cca 25km a čistý čas jízdy cca 2 hodinky. Reálně jsme vyjeli kolem 11h a vrátili se k autu asi v 17h. Každopádně bylo krásně a den jsme si užili. Na koloběžkách jsme celkem stíhali a nebolí z nich zadek :D