čtvrtek 18. června 2020

DOVOLENÁ 2020 ANEB VŠECHNO JE JINAK

Už v říjnu na dovolené jsem koupila letenky na Maltu, chtěli jsme si užít mimosezónu v květnu a využít dva svátky, vycházející na pátek. Ubytování jsem zajistila přes Airb'n'b a začla plánovat, co podniknem. Chtěli jsme cestovat místním mhd a užít si pláž i památky.

V únoru jsme využili akci slevomatu a koupili si hotel v horské Itálii - v provincii Trento - na začátek prázdnin. Plán bylo 5 dní hory a pár dní sjet k moři. Termín zajištěn a druhá dovolená zařízená. 

No mezitím jsme se jali užívat jarní prázdniny, které nám tentokrát vyšly jako posledním tzn. na 9. - 13. 3. Vyrazili jsme jako každý rok k rodičům do Jeseníků a celý víkend lyžovali v našem oblíbeném středisku Červenohorském sedle. Máme to tam moc rádi, modrá i červená sjezdovka a dostatečná kapacita lanovek a rychlopom. Celé nám to proslunilo sluníčko, užívali jsme si jarňáky. 





V pondělí jsme chtěli využít vánočního dárku a vyrazit do termálů ve Velkých Losinách. Babička si vzala volno, aby vyrazila s námi. Leč internet nám sdělil, že v pondělí je prostě zavřeno. Co teď? Rozhodli jsme se vyrazit do Wroclavi a nelitovali jsme. Vstupné poloviční cca 800Kč (pokud však neplatíte apple pay a omylem nepotvrdíte nevýhodnou konverzi jako já, i když mám Revolut kartu plnou zlotých, které vám zůstanou) a pondělí téměř prázdno. Dětské skluzavky, protiproud vln, i hodinu aquaaerobicu, to jsme si užívali. Jediná nevýhoda byla tobogánů až od 130cm, na což striktně dohlížel plavčík. Naše mladší to oplakala, starší si to užila s tatínkem. Ale i tak bylo co dělat, dokonce se dalo divokou řekou plavat venkem. Venku bylo také několik teplých bazénů. 
Sauny měli jen pro dospělé, vyzkoušeli jsme na chvíli, ale v puritánském Polsku jsem se moc necítila, pak jsem našla i čistě saunu se sprchou jen pro ženy, což bylo příjemné. Občerstvení průměrné, kafe jen z termosky. Ale i tak jsme v bazénu strávili pěkných 8hodin. Šatny mají na čip, stejně jako útratu na baru, jen muž se pak nemohl dostat do skříněk, ale obsluha vyřešila.
Při čekání na tatínka v kavárničce u vchodu jsme naopak dostali výborné kafe i zmrzlinu. 

Druhý den nám zavřeli školy, přišel k nám strašák jménem koronavirus, a tímto byly naše další plány zhaceny. Teda ne, v pátek 13.  jsme ještě stihli odvézd děti druhé babičce a vyrazit na pobyt do polské Karpacz, kam jsme dostali víkendový pobyt od Ježíška, tak přece ho nenecháme propadnout. Cestou dáme krásný výlet na běžkách kolem Černé hory a na večer přejíždíme do Polska. 





Ubytovali jsme se v krásném Hotelu & Spa Greno, užili si výbornou několika chodovou večeři a pohodový večer bez dětí až do té doby, než jsme zjistili, že i Polsko uzavírá své hranice. Tak jsme se druhý den po snídani vydali ještě alespoň na procházku do okolí, okoukli sjezdovky, na kterých už nebyl sníh,  vzali to na 2km cestu po zelené do polských Krkonoš a zpátky a vyrazili zpátky za dětma. 






Tímto naše výletování skončilo a na několik měsíců jsme objevovali jen krásy našeho Hostivického okolí.

Jo a jak to dopadlo s rezervacemi? Airb'n'b nám vrátilo celou zálohu, na refundy z letenek od Airmalta stále čekáme (je půlka června) a hotel v itálii máme odložen až za rok. 
Doma ale sedět nehodláme a moře si prostě užít chceme, takže se po letech podíváme zpátky do Chorvatska.