neděle 11. srpna 2019

ŠPANĚLSKO - MALAGA - FUENGIROLA - příprava a čekání na dovolenou, část 1.


Vždycky mě fascinovala španělština a chtěla jsem se ji učit. Také jsem se chtěla podívat do Španělska. Přečetla jsem pár vesměs pozitivních blogů:
http://donepalu.blogspot.com/2018/05/ 
https://bzunda.cz/200-eur-za-pokoj-na-tyden-ve-spanelsku-aneb-jak-jsme-si-osvojily-dalsi-babicku/ 

a hned v září 2018 zamluvila pokoj U Babičky ve Fuengirole. Právě včas, jelikož jsme chtěli vyrazit i s bratrovou rodinkou, termín byl volný pouze na přelom července a srpna 2019. Máme tedy zabookováno. Ok. Babička slibuje i polopenzi za drobný peníz a tak jsme spokojeni. V říjnu začínám chodit na španělštinu, abych se taky trochu domluvila, a začínám si tak plnit sny.

Teď už se můžu stresovat sledováním letenek. Objednávám ebook jak na letenky, neboť jsem letěla naposledy někdy v roce 2012 a to ještě na klasický zájezd s cestovkou. Po přečtení ebooku nastavuji různé stránky a připomínače a už to na mě skáče. Nakonec na black friday jsem koupila letenky tam z Vídně přes Wizzair, neboť je to mnohem levnější než Praha a bratr s rodinou žijí u Brna, tak je nám to celkem jedno. Zpátky se mi zatím cena zdála velká a tak jsem vyčkávala. Povedlo se. Nějaký ten týden na to se objevily letenky zpět přes Laudamotion a já rovnou nakoupila. Podle výběru sedadel jsme byli vůbec první cestující. Hotovo. Zpáteční letenky pro 4 platící osoby vyšly na krásných cca 10 tisíc včetně priority s příručním kufrem pro každého.

Za ubytování s jídlem na 12 dní počítáme cca 18 tisíc (394eur ubytování + 330eur jídlo). Něco sežere doprava do vídně a pak zpátky, počítám cca 2 tisíce, a také cesta vlakem z Malagy do Fuengiroly. Celkově bez útraty na místě jsme na krásných cca 30 tisících za 12-ti denní dovolenou ve Španělsku s polopenzí. No řekněte, kdo vám to takhle sežene, než vy sami? S cestovkou bychom se nevešli ani do dvojnásobné ceny.

Cca dva měsíce před odletem nacházím nový blog s negativní recenzí na ubytování U babičky. Začíná doba pochybností, hlavně od švagrové. Nakazila mě a začínám se bát také, hlavně teda toho, že zkazím dovolenou i ostatním. Hledám náhradní ubytování, které ovšem v oblasti Costa del Sol v této cenové (či dokonce dvojnásobné) je nesehnatelné. Největší vlna obav je pryč a my se smíříme s tím, že to nějak dáme. Obavy jsme měli hlavně z: léta bez klimatizace, menšího soukromí (v nabídce byl ještě dvoulůžkový pokoj, který jistě bude obsazen) a vzdálenosti od pláže (dům na kopci). Jak jsme dopadli? Bude to na další článek.

Předtím ale ještě rozepíšu náklady na cestu na letiště. Včasná mezinárodní jízdenka od ČD z Brna do Vídně vyšla na 474Kč, vlak z Vídně Hbf na letiště přes OBB na 10,2 eur (cca 260Kč), taxi, které nám nakonec babička zajistila vyšlo pro dvě rodiny na 51eur tzn. půlka na rodinu 650Kč, na letiště při odletu to samé. Z Vídně zpátky jsem zamluvila RegioJet za 583Kč a opět vlak z letiště za 260Kč. Celkem tedy doprava z a na letiště  2877Kč. 

Žádné komentáře:

Okomentovat